Štovanje u župi

S. M. Benedikta Boškić, FDC

Svakog 15. u mjesecu, na dan mučeništva Službenica Božjih, čuva se i obnavlja sjećanje na te duhovne uzore kojima je Bog obdario svoju Crkvu. Toga dana se u svim kapelicama sestara Kćeri Božje ljubavi, u domovini i u svijetu te u nekim župnim crkvama molitvom, adoracijom i pjesmom slavi Bog koji je divan u svojim svetima. Mnogi vjernici pridružuju se sestrama u toj molitvi tražeći zagovor Drinnskih mučenica na svom životnom putu i zahvaljujući za primljene milosti.

 

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Novom Travniku poslije večernje sv. mise ostajemo u klanjanju pred Presvetim. uz izloženu sliku Drinskih mučenica, sjedinjeni u molitvi sa župnom zajednicom za njihovo proglašenje blaženima i svetima.

 

Na inicijativu s. Laurentine, poglavarice samostana posvećenog Drinskim mučenicama u Novom Travniku i nakon njezina dogovora sa župnikom don Žarkom Vujicom, odlučeno je da se svakog 15. u mjesecu obilježi spomen na Službenice Božje. Na taj način vjernici će se još više upoznati sa životom i smrću sestara koje su iz velike ljubavi prema svom Zaručniku Isusu dale vlastiti život. Don Žarko je tu inicijativu vrlo rado podržao te obećao i sam sudjelovati u tim pobožnostima. Uključile su se i sve sestre iz zajednice, a s. Svjetlana je preuzela obvezu pripremiti prigodne tekstove za molitvu i klanjanje.

 

U prosincu se, unatoč velikoj hladnoći, na klanjanju okupio veći broj vjernika kao i sestara iz naših okolnih zajednica. Župni zbor je pjevao pod sv. misom i klanjanjem, a župnik je govorio o Mučenicama i na taj način potaknuo vjernike na pobožnost. Prisutni vjernici pokazali su velik interes, podijeljeno je puno brošura i biltena.

 

U siječnju smo se opet okupili u molitvi pred Presvetim. Svetu misu i klanjanje predvodio je fra Vinko Tomas iz Brestovskog, a bilo je prisutno oko 300 vjernika iz Novog Travnika i iz okolnih župa.

 

Tako se svakog mjeseca okupljamo u župnoj crkvi oko oltara i oko Drinskih mučenica, utječući se njihovu zagovoru i moleći da ih što prije ugledamo na našim oltarima.

Preneseno iz Biltena “Drinske mučenice” br.4

 

 

 

EMANUEL - molitvena zajednica

---------------------------

*******************

*******************

RADIO MARIA BOSNA
RADIO MARIA BOSNA

*****************

Radio Marija Hrvatske

iTunes

******************

MOLITE DA OZDRAVITE NA JEZICIMA:

 

ALBANSKOM

/LUTJET PËR SHËRIM/

 

HRVATSKOM

 

ENGLESKOM