Za BRACNE PAROVE:

RAZMATRANJE I MOLITVA DANA
Gospodine, ponekad imam osjećaj da mi ne odgovaraš, kao da samom tebi nije stalo do moga braka. Znam da mi tvoja Riječ kaže da ostaješ vjeran svojim obećanjima, ali kao da te ponekad molim, a ti kao da šutiš. Moj supružnik se ne mijenja, ja gubim snagu, nemam volje prečesto i sve me to zbunjuje. Zašto Gospodine ponekad ne odgovaraš, jer znam da si toliko već puno za mene učinio u mome životu? Ili možda ipak sumnjam, nezahvalan/a sam često, možda su i moje molitve preračunate i gledam isključivo sebe i svoje potrebe ili pak moje molitve ne odražavaju moja djela i postupanje prema suprugu/supruzi. Znam da ću pasti i znam da mi ti ne zamjeraš to, ali koliko često opravdavam svoj „grijeh“? Oprosti mi Isuse za svaki puta kada sam do sada opravdao svoje grešne postupke. Pokaži mi kako da se podignem, kako da moja snaga i vjera u braku budu podignute, obnovljene. Napose te molim da moja djela budu ona koja će izražavati tvoju volju i biti silni blagoslov mome supružniku i našem braku. Tek onda se moja snaga podiže, tek onda idem tvojim putem, tek onda moja tama postaje svjetlost (Iz 58, 10). Kada je moj suprug slab, možda i bez ljubavi  poštovanja, ja želim podijeliti svoj „kruh“ shvaćajući da je „gladan“ i da treba podršku, da treba mene i preko mene Tebe Gospodine (Iz 58, 7) i ne želim bježati, kriti se, okrivljavati „onoga/onu koji/a mi je najbliži/a“, već želim prvi/a zastati, razmisliti, dati ljubav i poštovanje jer znam da će onda moja srce i moj život, naš brak i moj supružnik procvjetati i da će preda mnom ići pravda i ako onda tebe Gospodine zamolim nešto, ti ćeš mi odgovoriti: „Evo me!“ (Iz 58,9) O hvala ti Bože, hvala ti što me jedino istina, tvoja milost i moja ispravna djela, odluke i vjera mogu spasiti za život Vječni i što će ona obnoviti naš brak i moga supružnika, što će obnoviti mene samoga/samu. Odričem se duha ovoga svijeta i kajem se za svako slušanje i svako krivo djelo koje sam činio u svome braku sukladno tome. Obnovi moje misli, moj pogled, moje shvaćanje, moju nutrinu, moj odnos prema suprugu/supruzi i oživi moje srce, ulij svoju ljubav i svoje poštovanje u moje srce da ga mogu dati svome/svojoj suprugu/supruzi. Jer to silno želim i za to se ovog trena po tvojoj milosti odlučujem! Hvala ti Gospodine moj!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…
Slava ocu…

POTICAJ/ODLUKA DANA
Ne shvaćamo da najviše radimo za sebe, brak, vječni život kada dajemo, da onda izbjegavamo i psihičke i mnoge druge terete. Ne znači da nećemo pasti i zbog toga se ne trebamo okrivljavati, ali shvatiti što je istina, jer samo nas istina može osloboditi.

SVAKODNEVNA MOLITVA
Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

EMANUEL - molitvena zajednica

---------------------------

*******************

*******************

RADIO MARIA BOSNA
RADIO MARIA BOSNA

*****************

Radio Marija Hrvatske

iTunes

******************

MOLITE DA OZDRAVITE NA JEZICIMA:

 

ALBANSKOM

/LUTJET PËR SHËRIM/

 

HRVATSKOM

 

ENGLESKOM